Κρήτη: Συνεχίζεται το κυνηγητό στις επιχειρήσεις εστίασης- Χιλιάδες € πρόστιμο με το παραμικρό

Βαριά πρόστιμα σε καταστήματα εστίασης συνεχίζουν να “πέφτουν” στην Κρήτη, ακόμα και μετά το άνοιγμά της, με το παραμικρό.

Χθες ήταν η σειρά για δύο καταστηματάρχες στο Ρέθυμνο. Ένας από αυτούς καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ, επειδή οι αστυνομικοί μέτρησαν υπεράριθμους πελάτες στον εξωτερικό χώρο της ταβέρνας του. Ο δεύτερος «εισέπραξε» πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επειδή δεν είχε προλάβει να διώξει τους θαμώνες πριν από τη 1.30 τα ξημερώματα.

Έλεγχοι σε καταστήματα έγιναν και στο Ηράκλειο, όπου οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα καφενείο το οποίο οι πελάτες είχαν μετατρέψει σε χαρτοπαικτική λέσχη, χωρίς να τηρούν τα μέτρα πρόληψης της πανδημίας. Στον ιδιοκτήτη επιβλήθηκε πρόστιμο 3.000 ευρώ και το καφενείο σφραγίστηκε για 15 μέρες, ενώ πρόστιμα των 300 ευρώ επιβλήθηκαν και σε οκτώ από τους θαμώνες.

Παράλληλα η αστυνομία στην Κρήτη έκοψε ακόμη δέκα κλήσεις σε πολίτες που είτε δεν φορούσαν μάσκα στο δρόμο, είτε εντοπίστηκαν να κυκλοφορούν μετά τη 1.30 τα ξημερώματα. Πέντε από τα πρόστιμα επιβλήθηκαν στο Ηράκλειο, τρία στο Ρέθυμνο και από ένα σε Χανιά και Λασίθι.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί